Afbeelding
eigen foto

Snert voor 80 adressen in Dronten-noord: „Er staan twee engelen voor de deur!”

Algemeen

DRONTEN - Het wijkcomité Dronten-noord heeft vanavond snert bezorgd bij een dikke 80 adressen in de wijk. Vooral ouderen en alleenstaanden werden verrast met deze winterse kost. De reacties waren enthousiast. „Iemand riep: kijk, er staan twee engelen voor de deur”, lacht initiatiefneemster Anke Dekkers.

Als reactie op de sombere berichten over studentenoverlast worden er steeds meer activiteiten georganiseerd in Dronten-noord. Nu dat door de coronamaatregelen allemaal is stilgevallen, wilde het wijkcomité de bewoners vlak voor de Kerst toch nog graag een hart onder de riem steken: „We hadden het gevoel: er moet nog even wat gebeuren.” En zo groeide het idee voor de snertactie.

Veel hulp

Een oproep op de facebook-wijkgroep leverde veel koks op die wilden meehelpen met het koken van erwtensoep. Tegelijkertijd werd er gevraagd welke bewoners er niet vergeten mochten worden. Dat lijstje adressen werd gevoegd bij de adressen die inmiddels al bekend zijn bij het wijkcomité.

Gert Koekoek van Groenteproductie Flevoland BV leverde de ingrediënten. Die werden bij de diverse koks in de wijk bezorgd. Iedereen maakte een pannetje snert volgens eigen recept. Dat werd vanmiddag verzameld en vervolgens bezorgd met hulp van studentenvereniging USRA.

„Veel mensen reageerden verrast, sommigen waren zelfs ontroerd. Het werd echt gewaardeerd”, besluit Anke Dekkers, „Het was weer een hele mooie samenwerking. Een mooi positief bericht uit onze mooie wijk.”

Afbeelding
Afbeelding