Andy Houtkamp
Andy Houtkamp .

Andy Snijdt Hout | Verdriet

Algemeen

(door Andy Houtkamp)

We hebben een heerlijke winterweek gehad en nu is de zomer bijna binnengedrongen in Dronten en dus de hoogste tijd om een leuke, vrolijke column te schrijven. Maar ik kan het niet. Hoe hard ik ook probeer, het lukt niet.

Een van mijn afwijkingen is dat ik een keer in de week de rouwadvertenties bekijk. Zelfs nu ik nog maar kort in Dronten woon kijk ik elke week in de Flevopost naar de leeftijden van de overledenen. Gelukkig zijn de meesten nog altijd ouder dan ik, maar het is en blijft een vreemde tic. 

Maar deze week waren de velen blijken van medeleven voor een heel jong meisje. 17 Jaar en omgekomen bij een ongeluk met een vuilniswagen. Toen ik van het ongeluk las op de website van De Drontenaar zat ik bij een voetbalwedstijd om commentaar te geven. Ik weet nog dat ik tegen collega’s zei dat het eigenlijk het eerste ongeluk is waar ik van hoor sinds ik in Dronten woon. Ja, ik passeer regelmatig het herdenkingskruis in de berm langs de N305, maar dat was het dan wel.

Ik slikte toen ik het las, ik slikte toen ik bij de Jumbo in Zuid kwam en een herdenkingsboekje zag liggen, ik slikte toen ik langs het politiebureau kwam en de vele bloemen zag liggen en ik slikte mijn tranen weg bij het lezen van de vele rouwadvertenties.

Als vader van 6 kinderen, twee daarvan cadeaukinderen, voel ik zo mee met iedereen. Maar ook zonder kinderen heb je dat. Daarnaast leef ik ook zeer mee met de bestuurder van de vuilniswagen. Wat moet die man of vrouw zich de rest van het leven rot voelen. Nooit zullen de levens van iedereen die met dit ongeluk te maken hebben gehad hetzelfde zijn.

Weer moet ik slikken.

Andy Snijdt Hout

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 18 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 19 uur geleden