Twee van de vier omleidingen gaan via Roggebot.
Twee van de vier omleidingen gaan via Roggebot. eigen foto

A6, Elburgerbrug, Dronterweg en Swifterringweg allemaal hetzelfde weekeinde dicht

Algemeen

DRONTEN - Automobilisten in de gemeente Dronten die het komend weekeinde op pad gaan, moeten rekening houden met tal van wegafsluitingen. De A6, Dronterweg, Elburgerbrug en Swifterringweg gaan allemaal dicht.

Bij Roggebot worden momenteel de voorbereidingen getroffen voor de reconstructie van dit knooppunt. Komend weekeinde gaan twee van de vier omleidingen via Roggebot. Het verkeer op de A6 wordt vanaf de afrit Lelystad-Noord via de Overijsselseweg en de Hanzeweg naar Roggebot geleid. Het verkeer bij de Elburgerbrug gaat deels over Harderwijk en deels over de Drontermeerdijk en Roggebot.

Vier wegafsluitingen

  • De Elburgerbrug gaat vrijdagavond 9 april om negen uur dicht en gaat maandagochtend 12 april om zes uur weer open.
  • De snelweg A6 is van vrijdagavond acht uur tot maandagachtend vijf uur afgesloten in de richting Emmeloord. Die afsluiting geldt vanaf de afrit Lelystad-Noord tot de afrit Urk.
  • De Dronterweg gaat vanaf dinsdag 6 april dicht tussen de Larserringweg en de Lisdoddeweg. Deze afsluiting duurt naar verwachting tot 1 mei.
  • De Swifterringweg gaat twee nachten dicht tussen de Klokbekerweg en de Rivierduinweg: van donderdag 8 tot zaterdag 10 april van ’s avonds zeven tot ’s ochtends zes uur.

Wegwerkzaamheden

.