Andy Snijdt Hout | Gepassioneerde Chiel

Algemeen

(door Andy Houtkamp)

Ondanks dat ik gelovig opgevoed ben, heb ik weinig tot niets meer met de kerk. Oh zeker, ik ben ervan overtuigd dat het voor veel mensen heel goede dingen doet en ook voor sommigen slechte, maar ik persoonlijk voel er niets bij.

En toch heb ik met meer dan normale interesse het verhaal van Chiel en zijn producent Amber gevolgd. Een aantal jaren achter elkaar maakte Chiel zo’n 25 shows rondom Pasen waarmee ze het Paasverhaal vertelden. Maar ja, er is een pandemie gaande en dus is alles anders.

Vanuit de gezamenlijke kerken in de gemeente Dronten kwam de vraag om toch iets te maken en dus gingen Chiel en Amber aan de slag. Het maken van een film is niet eenvoudig en zeker in deze tijd niet. Maar toch kon het gebeuren dat u filmers , acteurs en muzikanten zag in de straten van Dronten en bij het station.

Deze productie is dus gesteund door de diverse kerken in onze gemeente, maar het leuke is dat ook niet gelovigen, zoals ik, er van kunnen genieten omdat het een mooi en tegelijkertijd droevig verhaal is met omlijsting van goeie Nederlandstalige popmuziek. Knap dat dit op deze manier uit de grond gestampt is en hopelijk zullen veel mensen kijken naar deze Flevolandse of eigenlijk Drontense productie.

Vele keren heb ik genoten van de film ‘Jesus Christ Superstar’ met Ted Neeley, maar ik hoop dat deze film net zoveel impact zal hebben, alhoewel dat wel moeilijk is. Maar groot respect voor mensen als Chiel en Amber dat ze op deze manier een mooi stukje theater kunnen aanbieden.

Zoek het terug en bekijk het, misschien herken je wel iets.

Andy Snijdt Hout

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 12 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 12 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 13 uur geleden