Sporthallen 't Dok.
Sporthallen 't Dok. ©maartenheijenk.nl

Dubbel en Dwars Dronten | Prik soap

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

Zo’n beetje heel Nederland verbaast zich inmiddels over het vaccineren in Nederland. Wij zijn als land overgeorganiseerd en het prikbeleid strandt in een bureaucratische wirwar. Niet Den Haag bepaalt het tempo, maar de regels van het RIVM en de organisatiekracht van 25 GGD’en in het land.

60-plussers zaten aanvankelijk op advies van de Gezondheidsraad wat betreft het vaccineren in de kopgroep. Maar 60-plussers zijn slechte lobbyisten, inmiddels verkeert deze groep achter in het peloton.

Het aantal covid opnames in ziekenhuizen en ic’s met vooral 60-plussers neemt weer toe. Zijn wij als land, dat prat gaat op zijn organisatiekracht, met deze ontwikkeling niet ontzettend door het ijs gezakt? Grote vaccinatiestraten als de Jaarbeurs in Utrecht wachten tevergeefs op hun klanten. Vaccins zijn er genoeg, maar waar blijft het massaal prikken?

GGD Flevoland heeft aangekondigd dat alle gemeenten in Flevoland, dus ook Dronten, een eigen vaccinatielocatie krijgen. De GGD is nog op zoek (?) naar een geschikte locatie in Dronten. Wie gaan hier allemaal over beslissen: de GGD, de gemeente, de huisartsen? Dat moet toch snel kunnen. De pilot met het grootschalig testen is afgelopen. Vanaf deze week is sporthal ‘t Dok beschikbaar als een prima locatie voor het massaal vaccineren.

Dubbel en Dwars Dronten

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 18 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 19 uur geleden