Roelof Siepel - wethouder ChristenUnie
Roelof Siepel - wethouder ChristenUnie ©maartenheijenk.nl

Wethouder op het matje over Swifterbant-zuid: „Wij voelen ons overvallen”

Algemeen

SWIFTERBANT - De fracties van CDA, D66, GroenLinks en PvdA roepen wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) ter verantwoording over zijn rol rond nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid. „Wij voelen ons overvallen door de handelwijze van het college”, schrijven zij in een verzoek om morgenavond (22 april) een debat te mogen voeren tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Gisteravond werd de raad geïnformeerd over de gang van zaken rond de nieuwe wijk. De wethouder vertelde dat hij op het allerlaatste moment verrast was door de informatie over mogelijke problemen, met name de geluidsoverlast van akkerbouwer Ten Cate en de vergunning voor een nieuwe veestal van het Swifterpark. Het leidde ertoe dat hij de vaststelling van het bestemmingsplan van de agenda haalde. En dat leidde er dan weer toe dat de optie op de grond kwam te vervallen.

Coulant

De meerderheid van de raad was gisteren coulant tegenover de wethouder. De schuld werd vooral bij de ambtenaren gelegd. De vier oppositiepartijen - samen goed voor 41% van de raad - willen de wethouder donderdag toch op het matje roepen. De vijfde oppositiepartij, de SP, heeft dat verzoek niet ondertekend.

Het zit de vier fracties dwars dat B en W de optie op de grond hebben laten verlopen ‘zonder enige vorm van betrokkenheid van de gemeenteraad’. Ook willen ze weten hoe het nu verder moet met Swifterbant-zuid. Verder zijn er vragen over onder andere de vergunning voor de nieuwe stal.

Verzoek om debat

Swifterbant-zuid