Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Dubbel en Dwars Dronten | Na corona

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

Na een (te) trage start komt het vaccineren eindelijk op stoom. Inmiddels is een groot aantal 60-plussers, voor zover ze dat zelf willen, één keer geprikt.

Zelf mocht ik mijn bovenarm tonen in de GGD priklocatie in Emmeloord. De entourage daar was shit, maar het prikken ging liefdevol. Half mei ga ik op voor mijn tweede prik.

Het tempo van vaccineren moet nog verder omhoog, zodat de komende maanden iedereen die dat wil, in ieder geval de eerste prik heeft gekregen.

Vóór de oorlog en na de oorlog wordt voor de huidige generatie vóór corona en na corona. Vóór corona ging je in de file of te volle trein naar je werk, na corona werk je thuis en vergader je ‘zoomend’.

Gaan wij nog naar de bioscoop of zijn wij inmiddels thuis verslaafd aan Netflix? Komen wij weer terug in fysieke winkels of vinden wij aankopen doen via internet inmiddels niet makkelijker? Heeft De Meerpaal nog een toekomst of gaan wij voortaan voorstellingen ‘livestreamen’?

Wat te denken van het nieuwe Huis van de Gemeente? Ambtenaren zijn inmiddels gewend om thuis te werken. En de dienstverlening wordt ook steeds digitaler. Bij de verbouwing heeft de gemeente 500.000 euro overgehouden. Een mooi bedrag om te onderzoeken of het Huis van de Gemeente is te transformeren naar een Gemeenschapshuis 3.0.

Dan wordt het echt van ons allemaal.

Dubbel en Dwars Dronten