Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Onderzoek brengt permanente bewoning op vier vakantieparken aan het licht

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - In vier van de tien grote vakantieparken in de gemeente Dronten vindt permanente bewoning plaats. Daarbij gaat het vooral om de Bremerberg en de Boschberg en in mindere mate om camping ’t Wisentbos en Europarcs Resort Zuiderzee.

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie Veiligheid (CCV) heeft in opdracht van de gemeente onderzoek gedaan naar oneigenlijk gebruik van recreatieverblijven. Er zijn tien parken onderzocht met in totaal 2.250 recreatiewoningen en stacaravans.

Aanleiding voor het onderzoek waren signalen van mogelijke niet toegestane bewoning, schrijft de gemeente Dronten. „Op enkele vakantieverblijven is permanente bewoning gesignaleerd of verblijf van arbeidsmigranten, met toestemming van de parkeigenaren, daarover gaan we in gesprek”, aldus burgemeester Jean Paul Gebben.

Bremerberg en Boschberg

Volgens het onderzoek is in Biddinghuizen zowel de Bremerberg als de Boschberg voor 41% permanent bewoond. De Bremerberg telt in totaal 220 huisjes en de Boschberg 178. Bij Europarcs Resort Zuiderzee gaat het om 3%.

Bij camping ’t Wisentbos in Dronten is volgens het CCV-rapport 21% permanent bewoond. In het verleden was dat 85% en zou dit oogluikend zijn toegestaan. In 2010 kwamen er nieuwe eigenaars, die het percentage terugbrengen omdat ze het park een recreatieve functie willen geven. Over de huidige permanente bewoners schrijft het CCV: „De meesten zeggen dat ze een gedoogbeschikking van de gemeente hebben. Niemand kan dit met een brief en handtekening/stempel aantonen”.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 20 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 20 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 21 uur geleden