Andy Houtkamp
Andy Houtkamp

Andy Snijdt Hout | Feitjes

Algemeen

(door Andy Houtkamp)

Kort geleden kwam Dronten in elk nieuwsbulletin op de radio. Meestal als een van de laatste berichten, maar toch. Wat was het geval? De A6 was dicht na Lelystad en dus moest iedereen, die vanuit Almere richting Friesland wilde, omrijden over Dronten en Kampen.

Er zal aardig wat afgevloekt zijn in diverse auto’s. Het was ook niet een klein stukje om en dan ook nog in een periode dat het de gemeente behaagd heeft om diverse wegwerkzaamheden aan rotondes en bruggen op hetzelfde moment uit te voeren. En zo ging de verkeersinformatie in de diverse journaals vaak over de 8 kilometer file tussen Dronten en Kampen.

Mocht u willen klagen, dan is er een telefoonnummer van de gemeente Dronten waar je naartoe kunt bellen.

En daar komt het goede nieuws. Uiteraard kom je in de ‘wacht’. Maar in plaats van een treurnis-wekkend muziekje krijg je informatie over Dronten. Eerst een boodschap ingesproken door onze burgemeester, dan informatie over de website ‘Dronten geeft je de ruimte’, zoek hem eens op en misschien zie je een bekende. Of er is informatie over het aantal inwoners momenteel in Dronten, iets meer dan 42 duizend. En zo kom je, al wachtende, meer te weten over de gemeente waar je in woont.

Heel leuk dus. Alleen nu nog  binnen 10 minuten de telefoon afhandelen. Want zo veel feitjes is zelfs mij te gortig.

Andy Snijdt Hout

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 14 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 15 uur geleden