Naud Rommens en Bertus Flipse.
Naud Rommens en Bertus Flipse. archieffoto

Makelaar over uitbreiding Dronten: „Vraag en aanbod totaal niet in verhouding”

Algemeen

(door Jesse Commandeur)

DRONTEN - Volgens makelaar Naud Rommens, van Flipse Makelaardij, is het hoog nodig dat er nieuwe woningen in Dronten gebouwd worden. Hij geeft aan dat de woningvraag en het -aanbod in Dronten totaal niet meer in verhouding zijn.

B en W en de gemeenteraad staan positief tegenover een forse uitbreiding van Dronten. Rommens daarover: „Wij zeggen al een tijdje dat er wat gedaan moet worden. Je zag dit gewoon aankomen. Natuurlijk was tijdens de crisis het vertrouwen wat afgenomen, maar daarna nam dit net zo hard weer toe en werd het woningtekort weer steeds groter.”

Echt noodzakelijk

Hij stelt dat het echt noodzakelijk is om er nieuwe woningen bij te bouwen in Dronten. „Je zag het al jaren geleden aantrekken. Dat wordt steeds extremer nu. Soms wordt er wel tussen de 65.000 en 85.000 euro overboden”, zegt de makelaar.

Volgens Rommens is er extreem veel vraag en enorm weinig aanbod: „We moeten nu soms mensen op een reservelijst plaatsen om een huis te kunnen bezichtigen. Voor je het weet is een huis verkocht.”

Oost- of zuidkant

Als Dronten gaat uitbreiden, denkt Naud Rommens dat er vooral woningen aan de oost- of zuidkant gebouwd wordt. Dat is volgens hem het meest logisch. „Je kunt hier bijvoorbeeld woningen bouwen voor starters”, vertelt hij. Hij voegt eraan toe dat er niet alleen naar uitbreiding gekeken moet worden, maar ook naar inbreiding. 

Rommens: „Er is ook vergrijzing. Dus daar moet rekening mee gehouden worden. Voor ouderen is het belangrijk dat zij dicht bij het centrum wonen, dichtbij alle voorzieningen. Zij willen vaak rust, ruimte en groen. Dat is immers waarvoor ze vaak naar Dronten verhuisd zijn.”

Hij vindt daarom dat je goed moet kijken welke woningen je eventueel bouwt en op welke locatie: „Wij hebben al samen met ontwikkelaars aangegeven dat wij de gemeente Dronten hierbij willen helpen, zodat er uiteindelijk een weloverwogen beslissing gemaakt kan worden.”

Over de verslaggever

  • Jesse Commandeur is vierdejaars student journalistiek aan het Windesheim in Zwolle. Voor zijn afstudeerproject schrijft hij over de woningmarkt in Dronten. Daarbij richt zich vooral op de Motie Koerhuis en op de uitbreiding van Dronten.

.

Honderdduizend woningen

Afbeelding
Gemeente Dronten legt al ruim 3 ton opzij voor eerste grote uitbreidingsplannen 21 uur geleden
Afbeelding
Informatiemarkt, dansen en muziek tijdens Dag van de Ouderen in De Meerpaal 22 uur geleden
Afbeelding
Percentage zzp'ers ligt in gemeente Dronten precies op het landelijk gemiddelde 22 uur geleden