Sietske van Veldhuizen en Ed de Sevren Jacquet.
Sietske van Veldhuizen en Ed de Sevren Jacquet. ©maartenheijenk.nl

Bewonersgroep Landmaten ergert zich aan nimby-argument PvdA en GroenLinks

Algemeen

DRONTEN - Overburen van de GroenRijk-locatie zijn tegen de huisvesting van arbeidsmigranten aan de Rietweg. GroenLinks en PvdA deden dat vorige week af als ‘not-in-my-backyardgedrag’ (nimby). De bewonersgroep ageert daartegen: „We verwijzen nogmaals naar de vele ongevraagde, soms heftige reacties en de 500 handtekeningen van bewoners.”

Roelf Raterink (PvdA) vond het aantal bezwaren meevallen. Paul Vermast (GroenLinks) wees erop dat de weerstand in het verleden ook aan De Morinel groot was.

Volgens Ed de Sevren Jacquet en Sietske van Veldhuizen gebruikt de PvdA verkeerde cijfers. De bewonersgroep vindt dat er eerst een informatieavond en eventueel een enquête moet worden gehouden: „Pas dan mogen fractieleden reageren op valide cijfers en houden we de discussie zuiver.”

Grote weerstand

De Sevren Jacquet en Van Veldhuizen schrijven dat er wel degelijk grote weerstand is. Ze wijzen op de handtekeningen, het aantal van 176 huishoudens dat op de hoogte gehouden wil worden en de negatieve reacties naar de projectontwikkelaar: „Geeft dit geen duidelijk signaal af van omwonenden dat het geen goed plan is om arbeidsmigranten op die locatie te vestigen?”

„Ons woongenot en welzijn van de buurt zal hierdoor sterk verminderen”, schrijft de belangengroep over het voornemen van de projectontwikkelaar, „We gaan daarom vastberaden door met het tegenhouden van het plan.”

Rietweg