Sportwethouder Ton van Amerongen bij de heropening van het kunstgrasveld van ASVD Korfbal.
Sportwethouder Ton van Amerongen bij de heropening van het kunstgrasveld van ASVD Korfbal. ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Korfbal- en voetbalclubs schreven zelf het plan voor gezamenlijk complex

Sport

DRONTEN - ASVD Korfbal en de voetbalclubs Reaal en Asv Dronten hebben een conceptplan ontwikkeld voor gezamenlijke huisvesting aan de Educalaan. Eind deze maand is hierover overleg met de gemeente Dronten.

Dit weekeinde meldden de drie verenigingen dat ze op initiatief van de gemeente met elkaar spreken over een soort ‘ruilverkaveling’. Gevraagd naar een uitleg zegt een woordvoerster van de gemeente dat het allemaal is begonnen met een vraag van Reaal.

Kunstgras Reaal

„Voetbalvereniging Reaal Dronten heeft enige tijd terug een aantal wensen met betrekking tot hun sportpark bij de gemeente neergelegd”, aldus de gemeente, „Eén van die wensen is de aanleg van een kunstgrasveld.”

Die wens kon volgens de gemeente met name om financiële redenen niet worden vervuld. Verenigingen als MHC Flevoland en Asv Dronten hebben zelf flink meebetaald aan hun kunstgrasvelden. „Dat was in dit geval niet haalbaar”, schrijft de gemeente.

Uitgedaagd

De gemeente heeft daarop de besturen uitgedaagd om samen een plan te ontwikkelen voor gezamenlijke huisvesting van de drie verenigingen op het sportpark aan de Educalaan: „De verenigingen hebben daarop een plan in zeer voorlopige conceptfase ontwikkeld en enige weken terug gepresenteerd aan wethouder Van Amerongen.”

Eind deze maand is er een vervolggesprek tussen ambtenaren en de clubs. Daarin verkennen ze de haalbaarheid. „De komende maanden wordt bekeken in hoeverre deze eerste plannen (financieel en ruimtelijk) haalbaar zijn”, kondigt de gemeente aan, „Uiteraard wordt ook onderzocht in hoeverre de plannen draagvlak hebben onder de leden van de verenigingen.”

De grond van Reaal

Het complex van Reaal Dronten ligt middenin een woonwijk en is voor de gemeente wellicht aantrekkelijk voor woningbouw. De gemeente meldt desgevraagd dat er nog geen concrete toekomstplannen zijn voor de gronden waarvan de voetbalvereniging nu gebruik maakt.

Burgemeester Dekker Sportpark