Afbeelding
Steppinstars

CDA, PvdA en SP brengen voorstel over meting geluid windturbines toch in stemming

Algemeen

SWIFTERBANT - Op initiatief van Willemien Wever (CDA) wordt er vanavond in de gemeenteraad alsnog gestemd over geluidsmetingen met het oog op windplanen Blauw en Groen. Vorige maand werd stemming over dit voorstel nog uitgesteld.

De gemeente hield vorige week een informatieavond over de veelbesproken nulmetingen. B en W beloofden daar binnen een paar weken met een voorstel te komen. Het gaat de CDA-fractie en in hun kielzog PvdA en SP niet snel genoeg.

Gezondheid

Volgens de drie fracties maken inwoners van Ketelhaven, Swifterbant en Biddinghuizen zich zorgen over het effect van de te bouwen windturbines op hun gezondheid. Daarbij gaat het met name om lage tonen. Ze wijzen erop dat in Groningen windturbines na plaatsing niet voldoen aan de afgesproken geluidsnormen.

„Als de windmolens eenmaal in bedrijf zijn, is het heel moeilijk uit te splitsen welk geluid van windmolens afkomstig is en welk geluid van andere bronnen”, aldus het voorstel, „Daarom is het van belang om zo snel mogelijk nulmetingen uit te voeren.”

Windplan Blauw en Groen

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 9 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 10 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 10 uur geleden