Windmolens aan de Kokkelweg.
Windmolens aan de Kokkelweg. eigen foto

CDA wil behalve bij Swifterbant nu ook nulmetingen bij Ketelhaven en Biddinghuizen

Gemeente

DRONTEN - De fractie van het CDA vroeg vorige week om nulmetingen bij Swifterbant, om mettertijd te kunnen bepalen of de nieuwe windturbines geluidsoverlast opleveren. Het verzoek van de christen-democraten is nu uitgebreid naar Biddinghuizen en Ketelhaven.

Het CDA brengt het voorstel komende donderdag (22 april) in stemming tijdens de gemeenteraadsvergadering. Aanleiding zijn de ervaringen bij andere grote windparken, zoals in de omgeving van Veendam. Daar voldoen de windmolens op papier aan de geluidsnormen, maar hebben omwonenden toch last van bromtonen.

Van groot belang

„Als de windmolens eenmaal in bedrijf zijn, is het heel moeilijk uit te splitsen welk geluid van de windmolens afkomstig is en welk geluid van andere bronnen”, aldus het CDA, „Het is daarom van groot belang om zo snel mogelijk in en rond de woonkernen Swifterbant en Biddinghuizen èn het buurtschap Ketelhaven nulmetingen uit te voeren.”

Wethouder Roelof Siepel toonde zich donderdag nog niet meteen enthousiast over nulmetingen. Hij wilde eerst een digitale bijeenkomst in mei afwachten. Op de motie van het CDA wenste hij toen nog niet in te gaan.

Nulmetingen

Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 4 uur geleden
Swift'64 speelt voor de nacompetitie thuis tegen Enter Vooruit.
Wat is er dinsdag te doen? Swift'64, sociale veiligheid, computerspelen 4 uur geleden
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten).
B&W vragen meer tijd voor beantwoorden lastige vragen over arbeidsmigranten de regt 5 uur geleden