Andy Snijdt Hout | Rietweg

Algemeen

(door Andy Houtkamp)

Wat was het weer mooi de afgelopen weken. Een rondje langs de bollenvelden maakte dat je beseft hoe mooi onze omgeving is. Dat je 5 euro moet betalen voor een kaart van de Tulpenroute moet je maar voor lief nemen, maar als ik sponsor zou zijn dan had ik de pest in want het weerhoudt toch mensen ervan om zo’n kaart te kopen. Gratis is veel betere promotie.

Maar ik heb mij ook verbaasd en zelfs een beetje geërgerd. Als ik in het ‘westen’ ben geweest, rij ik vaak terug via het vliegveld en de Rietweg. De Rietweg leek op een attractie van Walibi en wordt terecht onder handen genomen, door Lelystad. Ja echt waar, alleen het gedeelte dat op het grondgebied van Lelystad ligt wordt gerenoveerd, zo heb ik vernomen. Het Drontense gedeelte moet nog door de gemeenteraad.

Het is toch te gek voor woorden. Je hebt een kapotte fiets en je laat alleen de voorband maken. Er staan machines en manschappen klaar om deze klus te klaren en alleen maar het stukje bij het Larserbos wordt gedaan. Wat een geldverspilling is dit.

Over een paar jaar, als er echt niet meer te rijden valt op het Drontense deel van de weg, moeten de manschappen en materieel opnieuw ingehuurd worden. U kunt mij veel vertellen, maar goedkoper dan nu samen met Lelystad optrekken zal het niet worden.

En de 5 euro tulpenroutekaart zal ook niet genoeg opbrengen om dat gat te dichten.

Andy Snijdt Hout