St Jansdal
St Jansdal eigen foto

Extra kosten voor coronazorg beïnvloeden jaarresultaat St Jansdal-ziekenhuis

Algemeen


HARDERWIJK - „St Jansdal heeft het jaar 2020 afgesloten met een bescheiden positief resultaat van 1,4 miljoen euro”, meldt het ziekenhuis in een persbericht, „Het resultaat ligt 0,7 miljoen euro hoger dan het resultaat in 2019. De extra gemaakte kosten voor Covid-zorg en de compensatie van zorgverzekeraars hebben het resultaat fors beïnvloed.”

Manager Martine Hoekstra: „Aan de ene kant zijn we gegeven de omstandigheden tevreden dat het jaar met een positief resultaat is afgesloten. Aan de andere kant is het een groot contrast met de begroting voor 2020 die uitging van een resultaat van € 4,8 miljoen. Wij hebben betere resultaten nodig om in de komende jaren onze investeringsplannen uit te kunnen voeren.”

Covid-zorg

Arend Jan Poelarends, lid van de raad van bestuur, vult aan: „De Covid-zorg in de eerste maanden van 2021 zet ook het resultaat van dit jaar onder flinke druk. Landelijk bestaat hier een vangnetregeling voor, maar deze voorziet niet in de specifieke situatie van St Jansdal in Flevoland. Het ziekenhuis is hierover in gesprek met zorgverzekeraars”. 

St Jansdal zegt aan de vooravond van een aantal grote investeringen te staan. Het beddenhuis in Harderwijk moet worden gerenoveerd en het ziekenhuis gaat keuzes maken over de toekomst van het vastgoed en de locatie in Lelystad.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 12 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 12 uur geleden