Een impressie van een van de projecten aan het stationsplein.
Een impressie van een van de projecten aan het stationsplein. Adema Architecten

Makelaars maken zich grote zorgen om enorme hoeveelheid appartementen in Dronten

Algemeen

DRONTEN - „Ik beluister bij de makelaardij grote zorgen over de hoeveelheid appartementen dat op de markt komt.” D66-raadslid Rob van der Schans vraagt zich af of de nieuwbouw in Dronten wel voldoende gevarieerd is.

Van der Schans telde zo’n tweehonderd appartementen, die op korte termijn op de markt komen. Hij vroeg zich af of er voldoende regie is als het gaat om het woningaanbod.

Zorg is bekend

„Deze zorg is bekend”, reageerde wethouder Roelof Siepel. Samen met zijn collega Peter van Bergen voert hij regelmatig overleg met de gezamenlijke makelaars in Dronten. Het probleem is volgens Siepel vooral de fasering: „Je hebt lang niks gehad.”

De gemeente probeert sturing te geven aan het gedoseerd op de markt brengen van appartementen. Hij wijst erop dat de woningnood momenteel ‘onnoemelijk overspannen’ is en dat er appartementen zijn voor heel veel verschillende doelgroepen en in allerlei variaties.

Appartementencomplexen

Aan de Morinel is recentelijk De Ferdinand in gebruik genomen met 50 appartementen. Daarnaast zijn er in Dronten plannen voor honderden appartementen in aanbouw of in voorbereiding: