Sietske van Veldhuizen en Ed de Sevren Jacquet met op de achtergrond de locatie GroenRijk.
Sietske van Veldhuizen en Ed de Sevren Jacquet met op de achtergrond de locatie GroenRijk. ©maartenheijenk.nl

Plan voor 300 ‘Polen’ aan de Rietweg gaat definitief niet door

Algemeen

DRONTEN - Het gemeentebestuur heeft het plan voor 300 arbeidsmigranten op de locatie GroenRijk afgekeurd. Wel zien B en W mogelijkheden voor een meer passende en kleinschalige ontwikkeling aan de Rietweg. Dat is voor de belangengroep aan de overkant van de Dronterweg reden om door te gaan: „Want we willen zeker weten dat dit geen ‘staartje’ krijgt.”

Ed de Sevren Jacquet en Sietske van Veldhuizen van die belangengroep zijn door B en W in een brief op de hoogte gesteld van het besluit. Zij zijn er blij mee en constateren dat het protest uit de wijk heeft geholpen bij het bepalen van dit standpunt van de gemeente: „Daarom dank voor alle steun en medewerking van de omwonenden en vrijwilligers!”

Uitbreiding van Dronten

Het gemeentebestuur heeft haar negatieve advies afgegeven naar aanleiding van de discussie in de gemeenteraad. De belangrijkste reden is, dat de uitbreidingsrichting van Dronten nog niet duidelijk is.

De locatie GroenRijk ligt nu nog buiten Dronten, maar ligt over een aantal jaren misschien wel middenin het dorp. En volgens het beleid van de gemeente is binnen de bebouwde kom huisvesting voor meer dan 150 arbeidsmigranten niet toegestaan.

Bedrijventerreinen

Ook andere bedenkingen van de gemeenteraad hebben meegespeeld. Zo vonden diverse fracties andere locaties, bijvoorbeeld op bedrijventerreinen, beter geschikt voor ‘Polen’. Ook vonden ze het aantal van 300 te groot voor deze kavel en waren ze bang dat het afbreuk zou doen aan de zichtlocatie.

Het besluit betekent dat de gemeente geen voorbereidingen treft om het initiatief planologisch mogelijk te maken. Het is nu aan de projectontwikkelaar om te kijken of hij andere mogelijkheden ziet, bijvoorbeeld voor 150 arbeidsmigranten.

Arbeidsmigranten

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 8 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 9 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 9 uur geleden