Het arbeidsmigrantendorp aan de Visvijverweg.
Het arbeidsmigrantendorp aan de Visvijverweg. ©maartenheijenk.nl

Tien partijen ondertekenen manifest voor woon- en leefomstandigheden van ‘Polen’

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten, het FNV en acht andere partijen ondertekenen op 30 juni een manifest met afspraken over woon- en leefomstandigheden voor arbeidsmigranten. De gemeente nam daartoe het initiatief na de ophef, die vorig jaar ontstond rond de woonomstandigheden op de campus in Dronten.

De gemeenteraad had B en W opgeroepen om iets te doen aan de woon- en leefomstandigheden. Het gemeentebestuur is daarop in gesprek gegaan met onder anderen huisvesters, uitzendbureaus en enkele grote werkgevers.

Emile Roemer

De gesprekken hebben geleid tot afspraken. Deze zijn ook voorgelegd aan het ‘aanjaagteam’ onder leiding van Emile Roemer, die zich landelijk met het probleem bezighoudt. Dit team is tevreden over het Drontense manifest.

Wethouder Peter van Bergen is verheugd dat er goede afspraken zijn gemaakt: „Door middel van het manifest gaan we gezamenlijk aan de slag om de woon- en leefomstandigheden in Dronten te verbeteren. Het betreft een eerste stap van een samenwerking die we met elkaar aangaan.”