Lelystad Airport
Lelystad Airport ©maartenheijenk.nl

Raad van State: Waarde van woning in Ketelhaven niet gedaald door vliegtuiglawaai

Algemeen

KETELHAVEN - De Raad van State heeft bepaald dat een inwoonster van Ketelhaven geen schadevergoeding krijgt vanwege geluidsoverlast van Lelystad Airport. Volgens de Raad heeft de vrouw onvoldoende aangetoond dat de waarde van haar woning is gedaald als gevolg van Luchthavenbesluit Lelystad.

De vrouw woonde sinds 1996 in Ketelhaven. In 2017 begon ze procedures voor een schadevergoeding vanwege vliegtuiglawaai. Twee jaar geleden verkocht ze haar woning, maar ze kreeg er volgens haar minder geld voor als gevolg van Lelystad Airport.

De minister stelde in haar weerwoord dat de woning buiten de wettelijke geluidcontouren ligt en dat de geluidbelasting in Ketelhaven nauwelijks verandert. De minister baseerde zich op bevindingen van de Adviescommissie Nadeelcompensatie Infrastructuur en Milieu Luchthavenbesluit Lelystad. Deze commissie stelt dat een relatief klein percentage mensen ernstig last zal hebben van de geluidniveaus bij de woning in Ketelhaven. Het overgrote deel heeft er geen of nauwelijks last van.

Raad van State