De toekomstige situatie.
De toekomstige situatie. .

Bij knooppunt Roggebot voldoende rekening gehouden met At Sea en geluidsoverlast

Algemeen

DRONTEN - Er is bij de plannen voor knooppunt Roggebot voldoende rekening gehouden met geluidsoverlast en met de bereikbaarheid van strandpaviljoen At Sea aan de Drontermeerdijk. Dat stelt de Raad van State. Hiermee zijn de bestemmingsplannen vastgesteld. Het betekent dat de de aanpassing van het knooppunt en de bouw van de nieuwe brug kunnen doorgaan.

De Raad van State heeft de twee beroepen over geluidoverlast langs de N307 en de bereikbaarheid van At Sea afgewezen. Eerder had de kanovereniging Skonenvaarder haar ingediende beroep al ingetrokken.

At Sea

De eigenaar van At Sea is bezorgd dat het paviljoen tijdens de werkzaamheden niet goed bereikbaar is. De Raad van State is het daar niet mee eens. Door fasering in de uitvoering en slechts beperkte gedeeltelijke afsluiting van wegen blijft het strandpaviljoen voldoende bereikbaar.

De Raad stelt vast dat de de werkzaamheden vlakbij het bedrijf worden uitgevoerd met zo min mogelijk beperkingen voor de bereikbaarheid. Bovendien heeft de aannemer beloofd regelmatig in overleg te treden met de horeca-eigenaar. Volgens de Raad van State is voldoende rekening gehouden met de belangen van At Sea. Hiermee is het beroep ongegrond verklaard. 

Geluidoverlast?

Een inwoner van Wapenveld met onroerend goed langs de Flevoweg in Kampen, vreest geluidsoverlast door het verleggen van de N307. Hij vindt dat de overheden meer maatregelen hadden moeten nemen om overlast te voorkomen. Ook zou de verkeersbelasting zijn onderschat en zou zijn woning in waarde dalen.

Het eigendom is inmiddels verkocht en daarbij is niet gebleken dat er schade is geleden door het plan. De Raad van State geeft aan dat de man geen belang meer heeft bij een beoordeling van zijn beroep. Het beroep is niet-ontvankelijk verklaard.

Belangrijke stap

Gedeputeerden Boerman van Overijssel en De Reus van Flevoland zijn blij met de uitspraak van de Raad van State. „De geplande werkzaamheden kunnen nu volledig uitgevoerd worden en daarmee is een belangrijke stap gezet naar verbetering van de waterveiligheid en bereikbaarheid in de regio”, schrijft de provincie in een persbericht.

Knooppunt Roggebot