De wandelaars van Super Cool Dronten.
De wandelaars van Super Cool Dronten. eigen foto

Sporters van Super Cool Dronten trots op medaille van avondvierdaagse

Algemeen

DRONTEN - Negen deelnemers aan Super Cool Dronten hebben vier keer vijf kilometer gelopen tijdens de ‘online’ avondvierdaagse. Drie anderen voltooiden de 2,5 kilometer.

Super Cool is een project onder leiding van buurtsportcoach Joppe Ketting en Helien Kasper van Triade. Het project biedt mensen met een beperking één avond in de week de mogelijkheid om te sporten.

Lage drempel

„Het doel is om iedereen kennis te laten maken met de diversiteit en plezier van sport”, vertelt Joppe, „Onder deze doelgroep is de vraag naar sport erg groot, maar voor de meeste deelnemers is de drempel te hoog om op een sportvereniging af te stappen. Via Super Cool verlagen wij de drempel om met elkaar te sporten. De deelnemers zijn niet gebonden aan een sportvereniging en kunnen op het eigen niveau meesporten.”

Tijdens de coronatijd boden Joppe en Helien digitale sportlessen aan. Daardoor bleven ze in contact met de deelnemers en konden ze het bij de versoepelingen meteen weer oppakken.

De afgelopen periode zijn de sportavonden gebruikt om te oefenen voor de wandelvierdaagse. De deelnemers liepen de avondvierdaagse met behulp van de speciale app en behaalden aan het eind hun welverdiende medaille.

Informatie