Werkzaamheden voor Windplan Blauw aan de Visvijverweg.
Werkzaamheden voor Windplan Blauw aan de Visvijverweg. ©maartenheijenk.nl

Dubbel en Dwars Dronten | Miljoenenbal

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

Ik heb niet de indruk dat inwoners van Dronten zich erg betrokken voelen bij de windplannen Blauw en Groen. Het is dus nogal pretentieus om te claimen dat ‘wij samen bouwen aan de windplannen’, zoals de initiatiefnemers op grote bouwborden ons willen doen geloven.

Beide windplannen storten jaarlijks zo’n 850.000 euro in een potje voor de samenleving. Om leuke dingen mee te doen. En om dat potje ieder jaar weer uit te keren wordt volgens goed Drontens gebruik een complete kerstboom opgetuigd.

Er komt een stichting met vijf bestuursleden. De voorzitter mag niet uit Dronten komen. De andere bestuursleden komen uit de drie dorpen, plus eentje uit Ketelhaven. Daarnaast krijgen deze vier kernen allemaal een eigen adviesraad. Zo’n adviesraad bestaat uit vijf leden en is samengesteld uit vertegenwoordigers van verenigingen, maatschappelijke organisaties en dorpsraden of inwoners die op andere wijze betrokken zijn bij hun dorp en vanuit een algemeen maatschappelijk belang een bijdrage willen leveren.

Verder is het de bedoeling dat er een Raad van Toezicht komt met vijf leden die niet in de gemeente Dronten wonen. Deze Raad bestaat uit een voorzitter, een financieel deskundige en vertegenwoordigers van de gemeente Dronten en de windplannen Blauw en Groen.

Zoveel hoofden zoveel zinnen. Het worden spannende tijden.

Dubbel en Dwars Dronten

.

Windplan Blauw en Groen

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op onsYouTube-kanaal.