De drie gewraakte windmolens bij Ketelhaven.
De drie gewraakte windmolens bij Ketelhaven. screenshot brief Ketelhaven

Ketelhaven stuurt brieven naar overheden: „Direct stoppen met Windplan Groen”

Algemeen

KETELHAVEN - Vanuit Ketelhaven zijn verzoeken ingediend bij de minister, de provincie en de gemeente om te stoppen met Windplan Groen. De commissie Windplan Groen van het bungalowpark en een aantal individuele bewoners van de Boslaan wijzen daarbij op recente uitspraken van het Europese Hof van Justitie en de Raad van State.

De bewoners noemen het windplan een ‘ernstige aantasting van de woon- en leefomgeving’. Bovendien stellen ze niet betrokken te zijn geweest bij de totstandkoming van de plannen. Ze vragen de overheden om de effecten van de windmolens te onderzoeken.

Het Europese Hof van Justitie heeft vastgesteld dat elders in Nederland vergunningen voor windparken onterecht zijn verleend. De Raad van State vernietigde recentelijk besluiten over de bouw van windturbines. Daar moeten eerst wetenschappelijke onderzoeken worden gedaan naar de gevolgen voor de gezondheid.

Drie windmolens

Op basis van die uitspraken vragen de omwonenden om per direct te stoppen met de bouw van Windplan Groen. Hun bezwaren richten zich vooral op de drie dichtstbijzijnde windmolens aan de Hoge Vaart.

„Deze drie windturbines liggen binnen 2.490 meter (10 maal de tiphoogte van de windturbines) van de woonkern”, aldus de brief, „Dit is een norm die internationaal gehanteerd wordt als een veilige afstand voor woon en leefomgeving van omwonenden.”

Windplan Groen

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 6 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 6 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 7 uur geleden