AZC Dronten.
AZC Dronten. ©maartenheijenk.nl

COA: Berichtgeving NOS over 90 extra plekken op AZC in Dronten is onjuist

Algemeen

DRONTEN - Er is op het asielzoekerscentrum Dronten géén ruimte voor extra noodopvang van asielzoekers. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) naar aanleiding van berichtgeving van de NOS.

Het kabinet vroeg de provincies vrijdag om extra opvangplekken te realiseren. Dit omdat het aanmeldcentrum in Ter Apel overvol zit. Volgens de NOS bood Flevoland daarop 90 extra plekken aan in Dronten.

Al heel lang

Het COA zegt in een reactie dat dit onjuist is. „Die negentig extra opvangplekken zijn er al heel lang. Die hebben we intern in september gerealiseerd.” B en W van Dronten verleenden daarvoor begin september toestemming. Het betrof huisvesting van 90 Afghaanse vluchtelingen in de bestaande gebouwen.

Wethouder Peter van Bergen zei begin september dat de gemeente kijkt naar mogelijkheden voor een extra locatie voor de tijdelijke opvang van asielzoekers. Volgens een woordvoerster van het COA is die extra locatie nog niet beschikbaar.

Het AZC aan de Vossemeerdijk zit momenteel helemaal vol met 1.090 asielzoekers. „Extra plaatsen zijn niet mogelijk binnen de bestaande plekken die we nu hebben op dit AZC”, aldus het COA.

AZC Dronten