De overhandiging van de petities in juni.
De overhandiging van de petities in juni. ©maartenheijenk.nl

Sommige OV-bezuinigingen ongedaan gemaakt, maar vanaf 2023 wordt alles anders

Algemeen

DRONTEN - De buslijnen 163 (Dronten - Lelystad) en 164 (Swifterbant - Lelystad) zijn wegbezuinigd. De stadsdiensten in Dronten (lijn 21 en 22) blijven vooralsnog volgens de corona-dienstregeling rijden. De aangekondigde bezuinigingen op de lijnen 146 (Dronten - Swifterbant - Emmeloord) en 147 (Dronten - Biddinghuizen - Harderwijk) gaan voorlopig niet door.

Dat is de boodschap van wethouder Irene Korting aan de gemeenteraad. Ze meldt dat Connexxion vanaf 1 december volgens een nieuwe dienstregeling gaat rijden. Volgens de wethouder is deze voor de meeste lijnen gelijk aan de dienstregeling zoals deze in december 2019 - dus vóór de coronacrisis - is ingegaan.

Wethouder Korting schrijft dit in antwoord op vragen van de SP-fractie in de gemeenteraad. Zij vroegen naar de stand van zaken na de ophef over de door de provincie Flevoland in mei aangekondigde kaalslag bij het OV.

Vanaf 2023

B en W voegen er meteen aan toe dat vanaf 1 januari 2023 misschien alles anders wordt. De provincie is bezig met een nieuwe aanbesteding van het openbaar vervoer. In april wordt duidelijk wat dit betekent voor de busverbindingen in de gemeente Dronten.

Petities

Honderden inwoners van vooral Biddinghuizen en Swifterbant zetten dit voorjaar hun handtekening onder petities tegen de kaalslag in het OV. De politiek uit Dronten en de verenigingen van Dorpsbelangen overhandigden deze petities in juni aan de provincie. 

De SP lijkt tevreden na de mededeling van wethouder Korting: „Actievoeren heeft zin. De gedeputeerde lijkt overstag.”

Kaalslag OV