Christelijk Mannenkoor Dronten
Christelijk Mannenkoor Dronten eigen foto

Andy Snijdt Hout | Mannenkoor

Algemeen

(door Andy Houtkamp)

Van twee kleine berichten in de krant ben ik geschrokken. Ik kan niet zingen, ben niet Christelijk en heb niets met een koor. Toch schrok ik van het feit dat het Christelijk Mannenkoor Dronten er mee moet ophouden. Veel opzeggingen en geen aanwas hebben daarvoor gezorgd. En dat nog wel drie maanden voordat het koor dertig jaar bestaat. Het is maar een klein bericht, maar vol verdriet voor diegenen die hun hart daaraan verpand hebben. Zeker, er zijn veel ergere dingen aan de gang, maar toch. 

Ook triest kan ik worden als ik hoor dat de schaakvereniging op sterven na dood is. Nog maar drie leden zijn er over. En dan zit er altijd één te kijken en dat is ook niets. Nee het gaat niet goed op sommige terreinen. 

Wel goed gaat het met de kersloop Dronten. Die gaat gewoon door. Wel met een beperkt aantal (duizend) lopers op zondag 19 december en een leuke kinderloop op de zaterdag. Ook de afstanden zijn een beetje aangepast want de langste afstand zal 10 Engelse mijlen zijn. Maar hij gaat door. Alhoewel je er altijd ‘vooralsnog’ bij moet zeggen. Maar wat zou het mooi zijn als het Christelijk Mannenkoor Dronten en een paar schakers bij de finish de lopers binnenhalen. Dat zou een mooi eerbetoon zijn aan al die mensen die hun ziel en zaligheid in hobby’s leggen.

En dan staat de column in de steigers en bereikt je het bericht dat ook de Kerstloop afgelast is. Heel vervelend voor alle betrokkenen en mijn plannetje valt ook in duigen.

Nu maar hopen op volgend jaar.

Andy Snijdt Hout

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal.