Floriade in Almere.
Floriade in Almere. Beeld: Studio Ossidiana

Andy Snijdt Hout | Dit jaar moet het jaar van de Floriade in Almere worden

Algemeen

(door Andy Houtkamp)

Dit jaar moet het jaar van de Floriade in Almere worden. Zoals u waarschijnlijk wel weet heb ik in Hoofddorp gewoond en daar van dichtbij meegemaakt hoe dit megalomane project werd opgezet.

In mijn ogen is het een soort van speeltje van stadsbestuurders die met veel geld de ogen willen uitsteken van andere gemeenten. Want waarom zou je anders vele tientallen miljoenen in een prestigeobject stoppen met een zeer grote kans op grote verliezen?

Laat ik vooropstellen dat het allemaal heel mooi is om te zien. Ook dat weet ik uit ervaring omdat ik een abonnement had. Maar ook  heb ik gezien dat er veel geld mee gemoeid is en er weinig voor terugkomt. Je weet van tevoren dat het verliesgevend is. Kijk maar naar de vorige edities.

Sponsoren stappen er amper in en ook de kaartverkoop valt altijd tegen. Dat is jammer want als het een groot succes op alle fronten zou zijn dan juich ik dat toe. Maar nu weet de gemeente Almere al dat er veel geld bij moet en ook de provincie Flevoland zal moeten bijspringen. Dat had natuurlijk van tevoren al bedacht kunnen worden. 

Nee, laat dan maar onze kleine diergaarde in Dronten flink opgeknapt worden. Misschien iets minder spectaculair dan de Floriade, maar ook minder duur en we hebben er langer plezier van.

Andy Snijdt Hout

.

Tips voor de krant?

Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal.