Verkiezingen
Verkiezingen ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Dubbel en Dwars Dronten | Vertrouwen

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

Het is bijna zover. Over een maand kiezen wij als Drontenaren een nieuwe gemeenteraad. 

In mijn omgeving wordt veel getwijfeld. Niet naar welke partij of persoon de stem gaat, maar überhaupt of stemmen wel zin heeft. De twijfel gaat met name over vertrouwen. Vertrouwen in de overheid in het algemeen en vertrouwen in de politiek in het bijzonder.

Wat te vinden van al die Groningers die wachten op schadecompensatie of de Groningers die uren in de rij moeten staan voor het aanvragen van een vergoeding voor het verstevigen van hun huis. En wat te vinden van de onmacht van de politiek om slachtoffers van het Toeslagenbeleid nu voor eens en altijd te vergoeden.

Dan breng je in dat dit allemaal landelijke problemen zijn en niets te maken heeft met de gemeente Dronten en de gemeenteraadsverkiezingen. Maar ja, hoor je dan. Wat is er in Dronten in de communicatie met goedwillende burgers niet allemaal misgegaan bij het project ‘oneigenlijk grondgebruik’? En waarom zijn ondernemers en sportverenigingen in Dronten zo ontevreden over de contacten met de gemeente? 

Twijfel bij anderen neem ik niet weg. Er doen in Dronten 8 partijen met 152 kandidaten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Daar zit zeker een partij of een kandidaat bij die ondanks alle twijfels mijn vertrouwen krijgt.

Dubbel en Dwars Dronten

Verkiezingen

.

Tips voor de krant?

Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Word lid van DeDrontenaar.nl.