Afbeelding
Annette Meyer

Dubbel en Dwars Dronten | De beste wensen

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

Dit jaar weer geen nieuwjaarsrecepties en borrels. Om eerlijk te zijn: ik mis het niet. Ik heb er nooit iets mee gehad. Verplicht handen schudden en zoenen. Dankzij corona hebben wij dat definitief afgeschaft.

Om met een van mijn kleindochters te spreken: „)pa wanneer is die kut corona voorbij?” Als winterkind dreigt ze nu voor de derde keer haar verjaardagsfeestje met vriendjes en vriendinnetjes te moeten uitstellen. Bij de eerste coronaverjaardag kreeg je nog een leuke brief van de burgemeester. Maar ja, dat was eenmalig. Alles went, zelfs een coronaverjaardag.

Achter de wolken schijnt de zon. Ik ben een optimist. Met het omikronvariant dooft hopelijk de covid-pandemie. Nog even een paar keer doorboosteren en ons vertrouwde leven komt terug. Gewoon weer spontaan leuke dingen doen. Lekker uit eten gaan. Zwaaien naar de videocamera’s in het Huis van de Gemeente Dronten. Uitgaan in De Meerpaal. Elkaar weer opzoeken.

Als de pandemie werkelijk dooft, kan eindelijk de zorg weer tot rust komen. Kunnen alle zorgmedewerkers op adem komen. Ze verdienen van het nieuwe kabinet een forse bonus. Dat is wel het minste dat wij met zijn allen als samenleving aan de zorgmedewerkers verplicht zijn.

Het nieuwe jaar 2022 is nu een paar dagen oud. Weg met corona en de beperkingen. De roerige jaren twintig mogen nu wel aanbreken.

Ik wens alle lezers (en uiteraard niet-lezers) een tof nieuw jaar. En blijf vooral gezond.

Dubbel en Dwars Dronten

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal.

Abonneer gratis

op de digitale krant