De illegale plaatsing van een woonunit aan de Roodbeenweg 17.
De illegale plaatsing van een woonunit aan de Roodbeenweg 17. eigen foto

Gemeente grijpt in bij illegale bouw van kamers arbeidsmigranten aan Roodbeenweg

Algemeen

DRONTEN - De firma Europa Park BV is woensdag begonnen met het plaatsen van 16 tweepersoons woonunits voor arbeidsmigranten aan de Roodbeenweg. Omdat er geen vergunning is, legde de gemeente diezelfde middag een bouwstop op. Volgens omwonenden ging ondernemer Eric Daniëls ook daarna door met bouwwerkzaamheden.

Daniëls heeft de boerderij en het erf aan de Roodbeenweg 17 gekocht om er 300 arbeidsmigranten te huisvesten. Een eerste aanvraag om 48 werknemers te mogen onderbrengen in de bestaande boerderij, werd door de gemeente afgewezen.

De omwonenden verzetten zich tegen het plan van Europa Park. Zij zagen de afgelopen periode, dat er op het erf grondwerkzaamheden werden uitgevoerd ter voorbereiding op de plaatsing van tijdelijke units. Toen deze woonunits gistermiddag daadwerkelijk werden geplaatst, namen zij contact op met de gemeente.

Bouwstop

De gemeente bevestigt desgevraagd dat er een aanvraag voor een vergunning ligt, maar dat deze nog niet is verleend. Naar aanleiding van de melding uit de buurt is er gisteren een toezichthouder naartoe gegaan. Deze heeft mondeling een bouwstop opgelegd met een last onder dwangsom. „Dit is dezelfde dag schriftelijk bevestigd”, aldus de gemeente.

De gemeente kan niet bevestigen of er na het vertrek van de toezichthouder is doorgebouwd: „Maar een toezichthouder zal nogmaals een controle uitvoeren om vast te stellen of er sinds zijn vertrek veranderingen zijn doorgevoerd.”

Verwijderen

Theo Weesepoel is woordvoerder van de buurt. „Wij zetten in op het weer verwijderen van alle containers en het ongedaan maken van de voorbereidingen”, zegt hij, „Hij schoffeert hiermee niet alleen ons, maar ook de gemeente. Die hebben duidelijk laten merken dat ze hier niet van gediend zijn.”

De redactie van DeDrontenaar.nl heeft Eric Daniëls gevraagd om een reactie. De ondernemer heeft nog niet geantwoord.

Roodbeenweg


Grondwerk aan de Roodbeenweg 17.