Barry Hoogezand - VVD
Barry Hoogezand - VVD ©maartenheijenk.nl

KiesKwesties | Waarom zouden ondernemers in Dronten op de VVD stemmen?

Algemeen

DRONTEN - Er was de afgelopen weken nogal wat kritiek op de VVD-wethouder van economische zaken. Waarom zouden ondernemers en ZZP’ers VVD stemmen? Lijsttrekker Barry Hoogezand reageert op die vraag.

Geholpen door lezers en politiek stelt de redactie van DeDrontenaar.nl de politieke partijen vragen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Vraag voor VVD:

Uitgerekend met een VVD-burgemeester en een VVD-wethouder op economische zaken is er opeens veel kritiek van winkeliers en andere ondernemers op de gemeente Dronten. Zie ook de recente brandbrief van Ondernemersvereniging De Driehoek. Ondanks het verzet van de horeca-ondernemers tegen het moeten betalen van 387 euro voor een nieuwe vergunning, drukte uitgerekend de VVD dit tarief er onlangs door. Kunt u uitleggen waarom ondernemers toch op de VVD zouden moeten stemmen?

Antwoord van lijsttrekker Barry Hoogezand:

Veel gaat goed in Dronten en dat behouden we, maar het kan beter. Voor bestaande en nieuwe ondernemers. In de heftige coronacrisis heeft het college met onze VVD-wethouders laten zien dat het van aanpakken weet. Met daadkracht en inzet is, onder zware omstandigheden, stevig doorgepakt. Met raad en daad, zoals het verruimen van de terrassen voor horecaondernemers.

Ondanks deze veelomvattende en ongekende crisis zijn de afgelopen jaren ook andere resultaten bereikt. Met de database voor lokale ondernemers is afgelopen periode ook voor ruim 12 mln. aan opdrachten lokaal gegund. Er zijn veel initiatieven en samenwerking rond agrofood. En onze bedrijventerreinen zijn ook bijna helemaal verkocht. 

Wij moedigen ondernemerschap aan en daar hoort geen nadeel voor nieuw te starten ondernemers bij, maar juist alle ruimte om een nieuwe onderneming te beginnen. Dit was een overweging bij onze stemming over het tarief. Dit was niet makkelijk.   

Zeker omdat de VVD beseft dat elke euro die wij uitgeven eerst door inwoners en ondernemers wordt verdiend. 

Daarom kiezen wij voor zo min mogelijk regels en zo laag mogelijke belastingen. Dit geeft ruimte aan de creativiteit en innovatie, waar onze ondernemers zo goed in zijn. Waar het kan kiezen wij voor lokale ondernemers. Dit geldt ook bij woningbouw zoals met lokale makelaars en bouwbedrijven. Wij willen het mogelijk maken voor agrarische ondernemers om op eigen terrein tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten mogelijk te maken.

Onze lokale ondernemers werken ieder dag hard aan levendige en aantrekkelijke winkel en bedrijfslocaties. Hierin zien wij een rol voor de gemeente om te zorgen voor beheer en onderhoud van de openbare ruimte, duurzaamheid, afval en handhaving. Hier hoort gratis parkeren voor de bezoekers uiteraard bij.

Afgelopen jaren is veel goed gegaan en dat willen wij behouden. De komende vier jaar kunnen ondernemers erop rekenen dat wij hard voor hen zullen werken om het in onze gemeente nog beter te laten worden.

Verkiezingen

.