Afbeelding
Joshuemd

Andy Snijdt Hout | Heerlijk

Algemeen

(door Andy Houtkamp)

Gisteren was de persconferentie van premier Rutte en op het moment dat ik dit schrijf is het woensdag (26 januari) net na 13.00 uur. Ik bel het nummer van een fijn Italiaans restaurant in Dronten en krijg een opgewekte stem aan de lijn. Ik vraag of ik nog kan reserveren dezelfde avond en het antwoord is lachend bevestigend. 

Aan de andere kant van de lijn wordt mijn naam en telefoonnummer gevraagd. Even wordt er gezocht naar pen en papier. „Want ik moet weer wennen”, zegt de vrolijke stem aan de andere kant. En dus ga ik op deze druilerige woensdag voor het eerst in tijden weer uit eten. 

Gisteren zat ik nog in een, hopelijk voor het laatst, leeg voetbalstadion. En na de persconferentie van premier Rutte viel mij meteen weer iets op. Het is volgens mij typisch Nederlands. We zijn nooit tevreden. Al had Rutte gezegd dat we tot 2 uur ’s nachts hadden mogen feesten dan nog wilden we het tot 3 uur hebben. Nooit genoegen nemen met een vinger, nee het moet meteen de hele hand zijn. Er wordt meteen vergeten waar we vandaan komen. 

Ik ga straks lekker uit eten en zorg ervoor dat ik lachend en voldaan voor 22.00 weer buiten sta.

Andy Snijdt Hout

.

Tips voor de krant?

Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Word lid van DeDrontenaar.nl.