Provincie begint op 7 maart alsnog met rotonde Biddingringweg - Dronterweg

Algemeen

DRONTEN - De provincie Flevoland start op maandag 7 maart met de uitgestelde aanleg van de nieuwe, betonnen rotonde op het kruispunt Biddingringweg - Dronterweg. Ook worden aansluitende delen van de Dronterweg en de Biddingringweg aangepakt. De werkzaamheden duren tot ongeveer 7 mei.

Tijdens het werk zijn het kruispunt en de delen waar gewerkt wordt afgesloten voor het wegverkeer. De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd met verschillende omleidingsroutes. 

Toch geen bypass

Aanvankelijk was aangekondigd dat het autoverkeer langs het werk kon via een zogenaamde ‘bypass’. In overleg met de gemeente Dronten is besloten daarvan af te zien. Door het kruispunt volledig af te sluiten is de bouwtijd het kortst en de veiligheid voor wegwerkers het grootst. Het zorgt er wel voor dat meer weggebruikers moeten omrijden.

De provincie probeert te voorkomen dat de Ansjovisweg als sluiproute wordt gebruikt. Deze is tijdens het werk beperkt toegankelijk. „Hierop wordt gecontroleerd”, waarschuwt de provincie.

Geen fietstunnel

Doel van rotonde is een veiligere verkeerssituatie. Vanwege die veiligheid is van verschillende kanten gevraagd om een fietstunnel. Die komt er echter niet. „Langs de rotonde wordt een veilige oversteek voor fietsers aangelegd”, kondigt de provincie aan. De bestaande busbaan naar Dronten-zuid wordt niet aangesloten op de rotonde maar blijft wel aangesloten op de Dronterweg. 

De rotonde wordt uitgevoerd in beton: „Want beton heeft een langere levensduur dan asfalt, heeft minder last van ‘hittestress’ en is onderhoudsvriendelijker.” Nadeel is dat beton een lange uithardingstijd heeft.

Geluidsarm asfalt

Op de delen waar gewerkt wordt aan de Dronterweg en Biddingringweg wordt de bovenste laag asfalt verwijderd, waarna een laag geluidsreducerend asfalt wordt teruggebracht. Ook de rechter rijbaan van de Biddingringweg tussen de Dronterweg en de Elburgerweg krijgt geluidsarm asfalt. 

De rijbaan wordt aan de rechterkant voorzien van een ribbelstrook en in beide kantstroken komen glasbollen: „Dit verhoogt de veiligheid op de weg: het geeft bestuurders extra ruimte en een sein om terug te sturen wanneer ze per ongeluk over de kantstreep komen.”

Dronterweg - Biddingringweg

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 8 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 8 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 9 uur geleden