Afbeelding
©maartenheijenk.nl

KiesKwesties | Ik ben niet voor niks in een dorp gaan wonen, waarom moet Dronten groeien?

Algemeen

DRONTEN - Ik heb er bewust voor gekozen om in een dorp te gaan wonen en niet in Lelystad of Almere. Kunt u uitleggen waarom Dronten opeens zo hard moet groeien?

Geholpen door lezers en politiek stelt de redactie van DeDrontenaar.nl de politieke partijen vragen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Vandaag bovenstaande vraag over de groei van Dronten.

GroenLinks

Om de woningnood het hoofd te bieden denken we dat een groei naar 60 tot maximaal 65.000 inwoners mogelijk is. We willen alle drie de dorpen maximaal 30% laten groeien om het dorpse karakter te bewaren. Inwoners krijgen het laatste woord.

Leefbaar Dronten

Er is een ernstig tekort aan woningen. Onze kinderen moeten ook hier kunnen (blijven) wonen. Groei zorgt dat het voorzieningenniveau op niveau kan blijven. Groeien kan mits met behoud van het landelijke karakter. Want Dronten geeft je de ruimte.

PvdA

Wij gaan uit van een geleidelijke groei en een goede balans tussen wonen, werken en recreëren, met een bijpassende infrastructuur. Daarnaast mogen we blij zijn dat we geen krimp hebben. We willen immers onze goede voorzieningen, nog meer verbeteren.

SP

Nee. En voor ons is die groei ook geen doel. Het zou wel een opgave van het rijk kunnen worden, en dan gebruiken wij de kansen die dat biedt. Dan alleen binnen kaders en strenge voorwaarden. Het meegroeien van alle voorzieningen bijvoorbeeld.

VVD

Sinds ontstaan van Dronten groeit het inwoneraantal van onze mooie gemeente. En hierbij hebben we ons eigen unieke karakter behouden. Dit willen wij ook met de verdere groei. Dat nodig is om winkels en voorzieningen te behouden en te laten groeien.

CDA

Het CDA heeft vragen van (lezers van) DeDrontenaar.nl niet beantwoord.

ChristenUnie

Het is belangrijk dat er ruimte is om te wonen voor iedereen. Wij zijn voor groei en ontwikkeling die past bij wat wij aankunnen, met behoud van dorpskarakter. Wij vinden dat groei mogelijk is. Hoe en hoeveel dat willen de komende jaren aanpakken.

D66

Er is een grote woningsnood, denk aan onze kinderen die ook in Dronten willen wonen. Dat groeien moet je goed doen. D66 wil niet dat de identiteit van de dorpen verdwijnt, dus als je groeit de identiteit vergroten of misschien een nieuw dorp. 

Verkiezingen

.

.

Abonneer je op DeDrontenaar.nl

Je leest dit artikel gratis. Om een journalistiek product te kunnen leveren, hebben wij echter inkomsten nodig. Voor minder dan 10 eurocent per dag kun je ál onze artikelen lezen. Klik hier voor een abonnement op DeDrontenaar.nl.