Vermast, Van Bergen en Duvekot (v.l.n.r.) hebben er een zwaar hoofd in.
Vermast, Van Bergen en Duvekot (v.l.n.r.) hebben er een zwaar hoofd in. ©maartenheijenk.nl

KiesKwesties | Slechts 3 partijen vertellen wie hun kandidaat-wethouders zijn

Gemeente

DRONTEN - De inwoners kiezen op 14, 15 en 16 maart de gemeenteraad. Maar wie gaan het beleid uitvoeren? Wie zijn de kandidaat-wethouders? Drie van de acht partijen beantwoorden die vraag.

Geholpen door lezers en politiek stelt DeDrontenaar.nl vragen aan de politieke partijen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Vandaag een vraag over de groei van Dronten.

Vraag:

Allemaal mooi en aardig, die gemeenteraad. Maar de werkelijke macht ligt bij burgemeester en wethouders. Wie schuift uw partij naar voren als wethouder(s)? Op wie stemmen we écht? Alsjeblieft een naam noemen en er niet omheen draaien.

GroenLinks: Paul Vermast

De gemeenteraad bepaalt en controleert. Wat ons betreft dat wel steviger zijn richting het college. Wij proberen dat regelmatig. GroenLinks is bereid verantwoordelijkheid te nemen in het college. Onze kandidaat wethouder is Paul Vermast.

Leefbaar Dronten: Peter van Bergen

De gemeenteraad is en blijft het hoogste bestuursorgaan in onze gemeente. Peter van Bergen is in ieder geval beschikbaar als wethouder namens Leefbaar Dronten in een volgend college van B&W.

SP: Peter Duvekot

Het hoogste orgaan is altijd de gemeenteraad. Maar als de SP kans krijgt mee te doen in een coalitie is de lijsttrekker de kandidaat. Peter zal ook in deze positie luis in de pels zijn, en zorgen dat het college zich richt op een menselijke maat.

CDA: ?

Het CDA heeft vragen van (lezers van) DeDrontenaar.nl niet beantwoord.

ChristenUnie: ?

Wanneer de ChristenUnie mee gaat onderhandelen voor de coalitie, hebben wij een wethouder kandidaat.

D66: ?

De kandidaat wethouder(s) zijn bij D66 nog niet bekend. De interne sollicitatieprocedure moet nog plaatsvinden.

PvdA: ?

U mag er vanuit gaan dat onze kandidaten het college goed controleert. Wat ons betreft is er meer lef en daadkracht nodig en een sterk progressief geluid. Wij hebben voldoende kandidaten, maar het zal uiteindelijk afhangen van de verkiezingsuitslag.

VVD: ?

De ‘macht’ ligt bij de gemeenteraad. Hoe (en met wie) de periode na de verkiezingen eruit ziet, hangt echt af van de uitslag. Wij zijn bereid tot het nemen van verantwoordelijkheid in een coalitie en college. Dat kan alleen met steun van de kiezer.

Verkiezingen

.

.

Abonneer je op DeDrontenaar.nl

Je leest dit artikel gratis. Om een journalistiek product te kunnen leveren, hebben wij echter inkomsten nodig. Voor minder dan 10 eurocent per dag kun je ál onze artikelen lezen. Klik hier voor een abonnement op DeDrontenaar.nl.