Verkiezingsposters in Biddinghuizen.
Verkiezingsposters in Biddinghuizen. ©maartenheijenk.nl

KiesKwesties | Welk rapportcijfer krijgen VVD, Leefbaar Dronten en ChristenUnie?

Algemeen

DRONTEN - Welk rapportcijfer krijgen de ‘regeringspartijen’ VVD, Leefbaar en ChristenUnie voor hun beleid de afgelopen vier jaar. D66 en Leefbaar geven een ruime voldoende, de SP een dikke onvoldoende, CDA, GroenLinks en PvdA zitten daar tussenin. VVD en ChristenUnie willen er geen cijfer aan verbinden.

Vraag:

Welk rapportcijfer geeft u de huidige coalitie van VVD, Leefbaar Dronten en ChristenUnie? Graag een toelichting. 

D66: 7

Omdat de coalitie ruimte gaf aan. Het beste idee telde en niet zozeer de coalitie versus oppositie. Ten tweede omdat de coalitie geen strak coalitieakkoord heeft neergelegd. Voor D66 betekende dit dat veel van onze wensen zijn uitgevoerd.  

Leefbaar Dronten: 7

Er is gezocht naar nieuwe verbindingen, de praktijk blijkt weerbarstig. Corona speelde een rol, een aantal ingewikkelde dossiers zijn niet goed van de grond gekomen. Sociaal zijn we gegroeid met onze wethouder met oog voor het welzijn van Dronten.

CDA: 6

Er zijn teveel dossiers zoals ‘landjepik’, huisvesting arbeidsmigranten en Swifterbant Zuid die niet correct zijn uitgevoerd en waarbij de communicatie met de inwoners slecht is verlopen.

GroenLinks: 5,5

Er was deze periode geen sprake van een sterke scheiding tussen coalitie en oppositie. Daarvoor verdienen ze waardering. Er kwam geen initiatief vanuit de coalitie. Alleen GroenLinks heeft voorstellen gedaan. De coalitie heeft niets bereikt.

PvdA: 5-

Daar waar het college voortvarend van start ging, ging het als een nachtkaars uit. Twee wethouders sneuvelden. Van echt collegiaal bestuur was in de laatste 2 jaar geen sprake. De laatste twee jaar heeft het college visieloos op haar handen gezeten.

SP: 3,5

De coalitie begon met mooie woorden. Toen het erop aankwam waren we allemaal weer getuige van oude politiek en sloten de gelederen zich. We zagen de afgelopen 4 jaar een voortzetting van een oud regime waar we eindelijk eens echt vanaf moeten. 

ChristenUnie: geen cijfer

De coalitie heeft zo nauwkeurig mogelijk zorggedragen voor verbinding en uitvoering van het coalitieakkoord. Er zijn nog onderwerpen die aandacht vragen zoals de omgevingswet, wonen, energietransitie. De coalitie komt er meer dan voldoende uit.

VVD: geen cijfer

Door deze coalitie, maar ook door het college en de Raad is veel bereikt. Onder pittige corona-omstandigheden zijn lokale ondernemers en inwoners gesteund. Terwijl het normale werk doorging. Dit is een topprestatie en een dikke voldoende!

Verkiezingen

.

Abonneer je op DeDrontenaar.nl

Je leest dit artikel gratis. Om een journalistiek product te kunnen leveren, hebben wij echter inkomsten nodig. Voor minder dan 10 eurocent per dag kun je ál onze artikelen lezen. Klik hier voor een abonnement op DeDrontenaar.nl.
Afbeelding
AIR, Arooj Aftab, Miles Kane en Jonny Greenwood (Radiohead) op Lowlands 19 uur geleden
Afbeelding
Agenda zaterdag: Opwekking, open huis voedselbank, G-korfbal, Peppa, voetbal 20 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek naar arbeidsmigranten en permanente bewoning Boschberg en Bremerberg 20 uur geleden