Jan Seinen en zijn vrienden in het stadion waar woensdag de finale wordt gespeeld.
Jan Seinen en zijn vrienden in het stadion waar woensdag de finale wordt gespeeld. Foto: Eigen foto

Appen met Tirana: ‘De gok heeft goed uitgepakt’

Algemeen

TIRANA/SWIFTERBANT - Waar heel Rotterdam inmiddels al weken in de ban is van de finale die Feyenoord gaat spelen, geldt dat ook voor Jan Seinen. De in Swifterbant geboren en getogen Feyenoorder is inmiddels onderweg naar Tirana, Albanië. Daar speelt zijn club in de eindstrijd van de Conference League tegen AS Roma. 

Jan, goedemiddag. Jullie zijn inmiddels onderweg?
“Ja, we reizen op dit moment met de trein naar Düsseldorf, daar stappen we aan het begin van de avond op het vliegtuig naar Tirana. Het was vanochtend even stressen met het pakken van de koffers, haha.”

Hebben jullie veel moeite voor deze reis moeten doen?
“Het heeft wel wat stress opgeleverd. We hadden al een vakantie naar Amerika geboekt en zouden eigenlijk donderdagochtend na de finale vanaf Schiphol naar Indianapolis vliegen. Daar gaan we zondag naar de Indy500, dat stond al lang op onze bucketlist. Na de eerste wedstrijd in de halve finale ben ik de opties gaan opzoeken en op de ochtend van de tweede halve finale in Marseille heb ik de tickets geboekt om vanuit Tirana, met een overstap, naar Amerika te vliegen.”

Dat was een behoorlijke gok.
“Als Feyenoord de halve finale niet had gewonnen, kon ik nog 24 uur annuleren. Maar de gok heeft goed uitgepakt, ook omdat ik de oorspronkelijke vliegtickets voor onze vakantie nog kosteloos kon annuleren.”

Met wie ben je nu onderweg?
“Samen met mijn vriendin. Morgen komen er nog twee vrienden waarmee we eigenlijk altijd naar De Kuip gaan en die ook vaak naar Europese uitwedstrijden gaan.”

Had je ooit nog gedacht een Europese finale met Feyenoord mee te maken?
“Nee, eigenlijk niet. In 2002 (UEFA Cup tegen Borussia Dortmund, red.) was ik student en had ik nog geen seizoenkaart. Het was voor mij niet te doen om veel geld voor een kaartje neer te leggen. Dat ik er nu twintig jaar later wel bij ben, is geweldig!”

Zeg het maar, gaat de beker mee naar Rotterdam?
“Het kan beide kanten op. Roma is natuurlijk een sterke tegenstander, maar Feyenoord heeft vaker laten zien dat het in dit soort wedstrijden boven zichzelf uit kan stijgen. Ik hoop vooral dat beide supportersgroepen er een mooie dag van maken. We zijn vorig jaar september al in Tirana geweest en maakten toen het grapje dat het heel chaotisch zou worden als Feyenoord in de finale zou komen. Het stadion is natuurlijk veel te klein en de Albanezen organiseren voor het eerst een dergelijke finale.”