Suit Up! tijdens een van haar eerdere optredens op De Meerpaaldagen.
Suit Up! tijdens een van haar eerdere optredens op De Meerpaaldagen. Foto: Suit Up!

Veel wil Suit Up! er nog niet over zeggen, maar: ‘dit wordt spektakel’

Algemeen

DRONTEN - Ook tijdens de Meerpaaldagen van dit jaar is er Dronter inbreng. Amplifier staat op vrijdagavond in de feesttent, maar ook het slotstuk wordt gebracht door een coverband van eigen bodem: Suit Up!. Zij beloven een spektakel.

Als drummer Jeroen Elsenga wordt gevraagd of hij al een beetje zin heeft in het optreden tijdens de Meerpaaldagen, is het antwoord duidelijk. “Ja natuurlijk, wat denk jij dan”, lacht Elsenga, die dus zo’n beetje staat te springen om het podium op te gaan. Dat is voor Suit Up! overigens niet de eerste keer, want in 2018 en 2019 waren ze ook al van de partij. “Eerst donderdag om 21.00, toen zaterdag om 21.00 en nu doen we de finale. Dat is natuurlijk helemaal top.”

Ramvol

De eerdere optredens van Suit Up! op het Meerpaalplein waren een succes, zo stelt Elsenga. “We stonden er toen best wel vroeg, maar de tent was toen al ramvol. Het ging helemaal los en ik denk dat we daarom weer zijn gevraagd. Want het gaat gewoon los. Natuurlijk ben je dan blij als je gevraagd wordt, dat absoluut.”

Inmiddels zijn de voorbereidingen op de show van 2022 in volle gang en dat wordt volgens Elsenga de beste die Suit Up! tot dusver heeft gegeven. “We spelen de hele zomer twee keer per week, soms drie keer per week. We zijn daardoor lekker op elkaar ingespeeld en er dus klaar voor. We gaan zeker uitpakken, al kan ik daar niet veel over zeggen. Maar het wordt absoluut een spektakel”, zegt de drummer.

Puur feest

Wat kan het publiek tijdens de laatste avond van de Meerpaaldagen verwachten? “Puur feest”, is Elsenga duidelijk. “Als er maar een nummer mee wordt gezongen of mee wordt geschreeuwd, dan vinden wij het al gauw goed. Van Guus Meeuwis tot rock, van links naar rechts, het gaat om het feest.”

Hij spreekt uiteraard van een thuiswedstrijd, aangezien drie van de vijf bandleden uit Dronten komen. Wanneer zijn ze tevreden? “Als we echt zien dat de mensen van voor tot achter en ook buiten de tent meedoen. Dan is het voor ons geslaagd. We hebben er ontzettend veel zin in”, sluit Elsenga af.

!