Een tekening van het plan voor De Boeg met vooraan rechts de voormalige bedrijfswoning.
Een tekening van het plan voor De Boeg met vooraan rechts de voormalige bedrijfswoning. Foto: screenshot bestemmingsplan

Woningbouw De Boeg start pas in 2023, jaar nodig voor oplevering

Algemeen

DRONTEN - Het bestemmingsplan Woningbouw De Boeg krijg in 2023 een vervolg als er wordt begonnen met de bouw van de eerste woningen. Dat meldt het college naar aanleiding van vragen van Saskia Haarhuis van de VVD. In het eerste kwartaal van 2024 moeten de eerste woningen opgeleverd worden.

Het bestemmingsplan werd eind 2020 vastgesteld, maar tot dusver is er nog maar weinig gebeurd. Uit de reactie van het college blijkt dat er pas in het najaar van 2022 begonnen wordt met het bouwrijp maken van de grond. “Zodat er in het eerste kwartaal van 2023 gestart kan worden met het bouwen van woningen”, zo luidt de reactie. In december van vorig jaar werd nog gemeld dat de bouw eind 2022 zou beginnen.

Hoe dan ook: het is aanzienlijk lang na het vaststellen van het bestemmingsplan. De reden? De sloop van het terrein en het vrijgeven van het perceel voor het bouwrijp maken heeft langer geduurd dan verwacht. Dat zat vooral in de voorbereiding. “Verder speelde planningsvraagstukken bij de ontwikkelaar een vertragende factor”, meldt het college. 

Verkoop

In het eerste kwartaal van 2024 moeten de eerste woningen opgeleverd worden. De verkoop start in september of oktober met acht levensloopsbestendige woningen, waarna in januari 2023 de rijtjeshuizen aan de beurt zijn. In maart 2023 volgen de appartementen.