Station Dronten
Station Dronten Foto: ©maartenheijenk.nl

Problemen op het spoor houden tot december aan

Algemeen

DRONTEN - De problemen op het spoor tussen Dronten en Lelystad houden aan tot medio december. ProRail zet naar eigen zeggen alles op alles om vanaf dan weer het treinverkeer te kunnen hervatten. “Omdat we het belangrijk vinden dat de treinen zo snel mogelijk weer rijden”, stelt regiodirecteur Harro Homan. 

De schade is het gevolg van het TenneT-incident op vrijdag 2 september nabij Swifterbant waarbij de hoogspanningskabel te dicht bij de bovenleiding is gekomen en voor overslag heeft gezorgd. “In de afgelopen dagen hebben we onderzoek gedaan op locatie en eerste herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Daaruit blijkt dat over een groot stuk infra herstel nodig is”, schrijft ProRail. 

Miljoenen

Over een traject van zeven kilometer moeten onder andere bovenleiding, kabels, seinen en relaiskasten vervangen worden. De kosten lopen in de miljoenen. “Gezien de omvangrijke schade is medio december de snelste mogelijkheid”, zegt Homan over de herstelwerkzaamheden. 

ProRail heeft wat dat betreft te maken met een sterk verstoorde markt als het gaat om materialen. Daarnaast raakt ook de personeelsschaarste de spoorsector. “Tussentijds wordt voortdurend de voortgang gemonitord en bijgestuurd waar nodig en mogelijk. De haalbaarheid van deze prognose zal worden bijgesteld indien het sneller kan of later noodzakelijk is”, meldt ProRail nog.

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 9 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 10 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 10 uur geleden