Station Dronten
Station Dronten Foto: ©maartenheijenk.nl

Problemen op het spoor houden tot december aan

Algemeen

DRONTEN - De problemen op het spoor tussen Dronten en Lelystad houden aan tot medio december. ProRail zet naar eigen zeggen alles op alles om vanaf dan weer het treinverkeer te kunnen hervatten. “Omdat we het belangrijk vinden dat de treinen zo snel mogelijk weer rijden”, stelt regiodirecteur Harro Homan. 

De schade is het gevolg van het TenneT-incident op vrijdag 2 september nabij Swifterbant waarbij de hoogspanningskabel te dicht bij de bovenleiding is gekomen en voor overslag heeft gezorgd. “In de afgelopen dagen hebben we onderzoek gedaan op locatie en eerste herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Daaruit blijkt dat over een groot stuk infra herstel nodig is”, schrijft ProRail. 

Miljoenen

Over een traject van zeven kilometer moeten onder andere bovenleiding, kabels, seinen en relaiskasten vervangen worden. De kosten lopen in de miljoenen. “Gezien de omvangrijke schade is medio december de snelste mogelijkheid”, zegt Homan over de herstelwerkzaamheden. 

ProRail heeft wat dat betreft te maken met een sterk verstoorde markt als het gaat om materialen. Daarnaast raakt ook de personeelsschaarste de spoorsector. “Tussentijds wordt voortdurend de voortgang gemonitord en bijgestuurd waar nodig en mogelijk. De haalbaarheid van deze prognose zal worden bijgesteld indien het sneller kan of later noodzakelijk is”, meldt ProRail nog.

Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 22 uur geleden
Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 22 uur geleden
Bewoners gaven hun mening over de nieuwe appartementen.
OFW en aannemer sluiten samen met huurders de bouw van MFC Swifterbant af 23 uur geleden