Station Dronten
Station Dronten Foto: ©maartenheijenk.nl

Het nieuws van het weekend: Groot ongeluk, problemen op het spoor

Algemeen

DRONTEN - De nasleep van de grote stroomstoring van vrijdag was afgelopen weekend nog te merken in Dronten en op het spoor blijft dat ook nog wel even het geval. Daarnaast was er zaterdag een groot ongeluk op de Elburgerweg, waar liefst zeven gewonden bij vielen.

Groot ongeluk op Elburgerweg

Er gebeurde zaterdagochtend een groot ongeluk op de Elburgerweg tussen Dronten en Elburg. Net voor de brug bij Elburg deden de verkeerslichten het niet en door vermoedelijk een voorrangsfout ging het flink mis. Er kwamen drie auto’s met elkaar in aanraking en daarom rukten de hulpdiensten massaal uit. Er vielen zeven gewonden, waarvan enkele tieners. De brandweer moest ook in actie komen om twee mensen uit hun auto te bevrijden. De zeven gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

Voorlopig geen treinen tussen Dronten en Lelystad

Reis je tussen Dronten en Lelystad met de trein? Dan moet je er rekening mee houden dat er tot in ieder geval 15 september geen treinen rijden. De problemen van vrijdag hebben ook hun sporen nagelaten op het spoor, ProRail spreekt van ‘enorme schade’ en dat er binnen enkele dagen een nieuwe prognose volgt. ‘De verwachting is dat deze prognose vanwege de omvang van de schade verder verschuift. Inspecteurs van ProRail onderzoeken momenteel samen met onderhoudsaannemer Strukton de exacte schade’, zo valt te lezen.

Nog veel meer schade

Gedurende het weekend bleek er door de stroomstoring van vrijdag nog veel meer schade naar voren te komen. Tussenmeters van zonnepanelen, afzuigkappen en andere elektronische spullen, ze geven storing of zijn zelfs helemaal kapot. Particulieren kunnen zich voor schademeldingen melden bij Liander, zo weet Omroep Flevoland. Bedrijven doen dat bij TenneT.