Swiftā€™64 geeft het helemaal uit handen, Reaal speelt gelijk

Algemeen

DRONTEN/SWIFTERBANT - Swiftā€™64 dacht zaterdag op bezoek bij Elspeet in de rust misschien al wel dat het de buit binnen had. Op dat moment stond de ploeg met 0-2 voor, maar dat was niet voldoende voor een zege. Sterker nog, het mocht zich nog in de handjes knijpen met een 3-3 gelijkspel.

Er was voor Swift niets aan de hand in Elspeet, waar de ploeg voor rust op een 0-2 voorsprong kwam. Kevin van der Velde opende na zoā€™n twintig minuten de score en net voor rust zorgde Bas van Spronsen zelfs voor de tweede Swifterbanter goal, waardoor er geen vuiltje aan de lucht was.

Na rust was echter alles anders. Vijf minuten na de onderbreking kwam Elspeet op 1-2, na een uur stond het zelfs 2-2 en tot overmaat van ramp was het drie minuten later 3-2 voor de thuisploeg. Door een treffer van Bob Breemhaar pakte Swift in de laatste tien minuten nog wel een punt (3-3), maar gezien de eerdere 0-2 voorsprong werd dat ongetwijfeld nauwelijks gevierd.

Reaal doelpuntloos gelijk

Reaal Dronten is zaterdag bij Alcides niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. De Drontenaren staan nog steeds op een tweede plaats, maar zijn door het doelpuntloze resultaat de aansluiting met koploper ā€˜s-Heerenbroek eventjes kwijt. Die ploeg heeft nu vier punten meer dan Reaal.

De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 15 uur geleden