Swift’64 slikt een nederlaag, Reaal sleept zege over de streep

SWIFTERBANT/DRONTEN - Swift’64 is de competitie zaterdag begonnen met een 3-2 nederlaag bij Terschuurse Boys. Reaal Dronten zette bij Ulu Spor dezelfde cijfers neer, maar stond wel aan de positieve kant van de score.

Swift maakte er in de eerste helft een potje van en stond na 45 minuten spelen al op een dikke 3-0 achterstand. Gydo Vos was na zeventien minuten goed voor de openingstreffer en door goals van Swen van ‘t Bosch en nogmaals Vos leek het verschil bij rust al gemaakt.

Werd het nog spannend? Ja, dat kreeg Swift wel voor elkaar. Kevin van der Velde maakte kort na rust de 3-1 en tien minuten voor tijd zorgde Bas van Spronsen voor aansluiting. Het lukte de Swifterbantenaren echter niet om nog een punt uit het vuur te slepen: 3-2.

Reaal wint wel

Voor Reaal stond er in de eerste speelronde een lastige uitwedstrijd bij Ulu Spor op het programma, maar er werd in Zwolle wel gewonnen. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong, maar nog voor de rust keerden Madih Doufikar en Tarik Ibrahim de boel om. Ulu Spor kwam vervolgens langszij, maar door een treffer van Anne Wilkins startte Reaal het nieuwe seizoen op de juiste manier: met een overwinning.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 22 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden