Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Unsplash

Einde in zicht voor werkzaamheden aan het spoor: ‘Op schema’

Algemeen

DRONTEN - Als alles de aankomende dagen loopt zoals het hoort, rijden er zondagochtend na maanden weer treinen van en naar Dronten. ProRail meldt dat de werkzaamheden op schema liggen, al blijft het ook in de laatste week een uitdagende klus. 

Er wordt nog altijd hard gewerkt aan het spoor tussen Dronten en Lelystad Centrum. Op vrijdag 2 september ontstonden er door kortsluiting grote elektriciteitsproblemen in onder andere de gemeente Dronten en ook het spoor werd niet gespaard. Tussen Dronten en Lelystad Centrum moest er de voorbije maanden onder andere tussen de 80 en 100 kilometer aan kabel vervangen worden

Laatste moment

Die operatie is bijna geslaagd, zo stelt Jeroen Wienen, woordvoerder namens ProRail. Maar laat duidelijk zijn: alles komt aan op de laatste week. “We moeten er tot op het laatste moment hard aan werken, het is een enorm uitdaging geweest. Maar zoals het nu lijkt, gaan er zondagochtend zeker weer treinen rijden. Al moet alles dan wel goed gaan.” 

Op de site van de NS is het voor zondagochtend al mogelijk om een reis via Dronten te plannen. Op de site van ProRail wordt bij de geplande werkzaamheden nog gesproken over donderdag 15 december als deadline, maar iedereen en alles gaat op dit moment toch echt uit van aankomende zondag. Nog even volhouden dus.

Herma Overmars tijdens haar laatste werkdag.
Herma Overmars na 25 jaar bij Zuyver Juweliers met pensioen 18 uur geleden
Afbeelding
Agenda woensdag: Voorleesfeest in Dronten, energieloket in Biddinghuizen 18 uur geleden
Burgemeester Jean Paul Gebben
Overlast door dronkaards, verwarde personen en zwervers komt van 3 of 4 mensen 19 uur geleden