Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Unsplash

ProRail denkt nog steeds dat er in december weer treinen rijden

Algemeen

DRONTEN - ProRail denkt nog steeds dat er medio december weer treinen rijden tussen Dronten en Lelystad. Het spoor op dit traject moet gerepareerd worden na de grote elektriciteitsproblemen van vrijdag 2 september.

ProRail heeft op haar website uitleg gegeven over de werkzaamheden die gaande zijn. Zo meldt het dat de eerste weken na het incident nodig zijn geweest om de schade in kaart te brengen en plannen te maken voor het herstel. 

In totaal gaat het om een stuk van 7 kilometer aan spoor, waar bij elkaar tussen de 80 en 100 kilometer aan kabels ligt. Die volledige lengte moet vervangen worden. ‘Bij sommige kabels was direct duidelijk dat ze kapot waren, bij andere bleek dat pas na het doormeten’, schrijft ProRail, dat ook de relais moet vervangen. Dit zijn schakelaars die ervoor zorgen dat de seinen, wissels en overwegen voorzien worden van stroom en zo daadwerkelijk bediend worden. Het gaat om meer dan 300 relais. 

Uitdaging

Inmiddels zijn de ICT- en telecomsystemen volledig gecontroleerd en hersteld, net als de eerste schade aan de bovenleiding. De uitdaging voor ProRail is om alle materialen op tijd op de juiste plaats te krijgen. Daarvoor zoekt het naar creative manieren. 

‘Zo gebruiken we naast de reguliere leveranciers ook storingsvoorraden, lenen we materialen bij andere aannemers, hergebruiken we materialen, of gebruiken we spullen van andere projecten. Op die manier helpt de hele spoorbranche om de trein tussen Lelystad en Dronten zo snel mogelijk weer te laten rijden’, valt te lezen.

Lees hier het volledige bericht van ProRail.

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 9 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 10 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 10 uur geleden