Afbeelding
Foto: Wouter Foppen

Asv Dronten zwoegt zich naar winst in Friesland

Sport

De kersverse sportploeg van het jaar bond in de late zaterdagmiddag de strijd aan met het laaggeklasseerde VV Heerenveen. Het werd geen gemakkelijke middag voor de ploeg van Patrick Posthuma. Uiteindelijk stapte zijn formatie toch met een 0-1 overwinning van het veld. De ploeg handhaaft zich zo knap in de bovenste regionen van de eerste klasse E.

De Friese tegenstander toonde zich een taaie ploeg. Bovendien meldde Heerenveen zich gevaarlijk voor het Dronter doel. Toch was het asv Dronten dat na een half uur op plotseling op voorsprong kwam. Martijn Timmer scoorde met zijn hoofd en plaatste een voorzet van Yanick Leichtenberg in de verre hoek. Meer kansen volgden voor de Drontenaren, maar de ruststand bleef 0-1.

Na de thee bleven de kansen komen, hoofdzakelijk voor Dronten, maar ook Heerenveen kwam gevaarlijk dichtbij een treffer. Een dot van een kans werd om zeep geholpen na een uitglijder van Mark Veldman. Zo kwam de zege niet meer in gevaar en kon voor de tweede avond op rij gefeest worden door spelers en staf van asv Dronten 1.

Bas Jansen

Afbeelding
AIR, Arooj Aftab, Miles Kane en Jonny Greenwood (Radiohead) op Lowlands 19 uur geleden
Afbeelding
Agenda zaterdag: Opwekking, open huis voedselbank, G-korfbal, Peppa, voetbal 20 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek naar arbeidsmigranten en permanente bewoning Boschberg en Bremerberg 20 uur geleden