Asv Dronten blijft aangehaakt bij topploegen na zege in Hengelo

HENGELO - De ploeg van trainer Patrick Posthuma keerde zaterdag met drie punten terug na winst in Hengelo. Thuisploeg Achilles’12 werd nipt met 1-2 verslagen waardoor asv Dronten prima vierde blijft en druk houdt op de bovenste drie.

Om aangehaakt te blijven was zaterdagmiddag de eerste van een serie ‘do or die-wedstrijden’. Achilles’12 kreeg de beste kansen om de score te openen. Maar tegen de verhouding in pakten de Drontenaren toch de leiding na een kwartier spelen. Laurens Brouwer schoot, randje strafschopgebied, fraai raak. Direct daarna had het zelfs al 0-2 kunnen staan. Martijn Timmer ging alleen op de keeper af die knap het schot wist te keren.

Maar na een half uur spelen was het toch de thuisploeg dat de balans terugbracht na een snelle uitbraak. Na rust was er weinig spektakel aan beide zijden. Na wissels aan Dronter zijde kwam er weer meer beweging. Rémon Kroes bracht asv Dronten opnieuw aan de leiding, met nog zo’n twintig minuten te spelen.

Een paar minuten voor tijd leek het toch nog mis te gaan voor de club van groen en wit. Achilles scoorde maar zag de treffer toch afgekeurd worden vanwege buitenspel.

Volgende week treedt asv Dronten thuis aan tegen directe concurrent Quick’20. De ploeg uit Oldenzaal verloor zaterdag van koploper WHC waardoor tussen Quick’20 en asv Dronten nu nog maar 1 punt zit. Volop spanning en sensatie dus voor de Drontenaren in het -tot dusver- uitstekende seizoen in de eerste klasse.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 8 uur geleden
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 9 uur geleden