Hans Maris, directeur De Meerpaal.
Hans Maris, directeur De Meerpaal. Foto: ©maartenheijenk.nl

Directeur Hans Maris verlaat De Meerpaal; reden vooralsnog onduidelijk

Algemeen

DRONTEN - Directeur-bestuurder Hans Maris verlaat De Meerpaal. Dat schrijft De Meerpaal in een persbericht, waarin over het waarom niets wordt vermeld. „Ik heb niets toe te voegen aan het persbericht”, laat Maris desgevraagd weten.

Hans Maris is een geboren en getogen Drontenaar. In 2018 volgde hij Anke Weeda op als directeur van De Meerpaal. Daarvoor was hij werkzaam als directeur van Batavialand in Lelystad. 

In Dronten kende hij tijdens corona zowel zakelijk als persoonlijk een heftige periode. Wegens ziekte van de directeur stelde De Meerpaal in 2021 een tijdelijke vervanger aan in de persoon van Johan Boonekamp. Vervolgens was erg vorig jaar veel publiciteit toen de zieke directeur ‘autoritair gedrag’ werd verweten. In oktober 2022 keerde hij na een burn-out terug bij De Meerpaal.

Grote inzet

De komende maand is Maris nog werkzaam in De Meerpaal ‘om zijn overdracht vorm te geven en een aantal lopende projecten af te ronden’.  „De Raad van Toezicht dankt Hans Maris voor zijn grote inzet en bijdrage die hij de afgelopen vijf jaren heeft geleverd voor De Meerpaal”, aldus het persbericht.

„Als geboren en getogen Drontenaar wist hij al snel bestaande en nieuwe verbindingen te maken met bezoekers van De Meerpaal, maatschappelijke organisaties en belangrijke belanghebbenden. Hij gaf samen met de medewerkers een belangrijke impuls aan de betekenis van de activiteiten van De Meerpaal voor de Drontense samenleving”, zo besluit De Meerpaal.

#HansMaris