Niet Billy Eilish maar Mark Rutte was voor burgemeester dè Lowlands-topper

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - ,,De enige artiest die ik me herinner was premier Rutte.” Dat zei burgemeester Jean Paul Gebben gisteravond in antwoord op de vraag welk optreden hem van Lowlands 2019 het meest was bijgebleven. Hij deed die uitspraak tijdens het radioprogramma ‘Met het Oog op Morgen’.

,,Ik zit me suf te peinzen”, zei de burgemeester, toen presentator Chris Kijne aandrong, ,,Maar ik weet niet hoe die jongedame heet die in één keer heel beroemd is. Ze zingt heel erg ingetogen…” De interviewer wist het meteen: Billy Eilish.

Onvoorstelbaar groot

NPO Radio 1 nodigt iedere week een burgemeester uit. Deze keer was voor Jean Paul Gebben gekozen vanwege het Lowlandsweekeinde. ,,In één woord fantastisch”, zei hij over dat festival, ,,Ik mag als burgemeester een beetje achter de schermen kijken. Het is onvoorstelbaar hoe groots het is. Voor drie dagen wordt er een stad voor 60.000 mensen opgebouwd.”

Gebben benadrukte dat hij zich tijdens zo’n weekeinde niet als festivalganger gedraagt: ,,Dat kan niet, want wij zijn samen met de organisatie verantwoordelijk voor de veiligheid. Daar zijn we het hele jaar mee bezig. De organisaties van Lowlands, Defqon en Opwekking zijn echt strategische partners van de gemeente Dronten. Wij hebben een buitengewoon goed contact, hun 06 nummers staan in mijn telefoon.”

Angst voor aanslagen

Alhoewel de festivals volgens de burgemeester ‘ongelofelijk goed georganiseerd’ zijn, erkende hij toch af en toe bang te zijn voor ‘gekke dingen’. Daarbij zijn aanslagen zijn grootste vrees.

Op de vraag hoe het succes van Lowlands uitstraalt naar de gemeente Dronten, antwoordde Jean Paul Gebben: ,,Elke fan van Defqon en van Lowlands weet het: die festivals zijn in Biddinghuizen.”

Met het Oog op Morgen

Afbeelding
Andy Snijdt Hout | Wat is dit toch een leuk feest 5 uur geleden
Afbeelding
Wat is er zondag te doen? Darttoernooi, Igor Popov, Wereldlichtjesdag 5 uur geleden
Afbeelding
Polderleven in Beeld | De torens van Dronten 6 uur geleden